991348334210228
Loading...

Dr. Bronner Bademli Sıvı Sabun



 
Bu ay denemeye başladığım Dr. Bronner sıvı sabunu ile ilgili izlenimlerimi yazmadan önce markadan ve arkasındaki hüzünlü bir hikayeden bahsetmek istiyorum.

Dr. Bronner sabunları Emanuel H. Bronner (Şubat 1908 - Mart 1997) tarafından üretilmeye başlanmış. Dr. Bronner Heilbronner ailesinin mensubu olarak, Heilbronn, Almanya'da doğmuş. Babası Yahudi olduğu için o zaman yükselen Nazi Partisi’nin korkusuyla soyadındaki "Heil"ı bırakarak, 1929 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etmiş. Ailesine de onunla göç etmeleri için yalvarmasına rağmen, ailesi vatanlarını terk etmeyi red etmişler. Soykırımda ailesini kaybeden Dr. Bronner’in babasıyla kurduğu son temas babasının ona yollamış olduğu üstünde sadece "Sen haklıydın. Sevgi dolu baban." yazan sansürlü bir kartpostalla olmuş. O günden sonra Dr. Bronner iyilik ve insanoğlunun birliği konusuna adamış kendini. Bunu kendi elleriyle hazırladığı sabun ambalajlarının üzerine "All-One-God-Faith (Tek tanrı inancı)" ve "Moral ABC(Ahlaki ABC)" diye adlandırdığı hıristiyanlık, yahudilik dinlerinden ve ünlü şairlerden alıntılarla hazırladığı bildirileriyle donatarak yapmaya çalışmış.  Ana temalarının birlik beraberlik ve sevgi olduğu bu minicik yazıları kendinin bile anlamadığını ve okunmayacağını söyleyen oğluna rağmen paketleri bu yazılarla doldurdu. Aşağıda size örnek bir kısmı paylaşıyorum, çevirmem ne yazık ki mümkün değil çünkü gerçekten çok karmaşık;

“Love is like a willful bird, do you want it?It flies away! Yet, when you least expect its bliss, it turns around & it’s here to stay! For centuries man struggles, half-asleep, half-living! Small, jealous, bickering with mountains of red tape! To be awakened the night God choose giving His great reward for hard work, the Moral ABC-unity-ecstasy-love evolving man above the ape! Coincidentally & yet Oh-so-slow, sweet-kisses-whisper-softly into waiting ears;  arousing heavenly flames that enlighten renew, brilliant fires blazing through dark, lonesome years! Love that can spark mere dust to life!”
Dr. Bronner sabunları bitkisel bazlarla katkı maddeleri olmadan hazırlanıyor. Adil ticaret ile sunulmakta , kullanılan içerikler organik ve hayvanlar üzerinde test edilmemekte.  Sabunlarda kullanılan ana yağ ise kenevir bitkisinden gelme. Ben bademli sıvı sabununu denedim. Normalde bu sabunların her işte kullanılma gibi bir iddiası var. Yüz yıkamaktan, bulaşık yıkamaya kadar bir çok alanda kullanımının mümkün olduğu söyleniyor. Bu linkten (ne yazık ki ingilizce) hangi iş için ne kadar ürün kullanılması gerektiği konusunda bilgi alabilirsiniz.  
Ben şahsen saç yıkama konusunda kendisinden pek haz etmedim, ev temizliği ya da bahsedilen diğer bilumum kullanımını ise denemedim. Sadece yüz yıkama jeli, vücut jeli ve makyaj fırçalarımı temizleme gibi kısımlarda gayet başarılı olduğunu deneyimledim. Bademli olmasına gelince kokusu acı badem gibi ve bayağ yoğun. Lavantalı ve güllü olanlarını da denemek niyetindeyim fakat bu ürün ne yazık ki Türkiye’de yok. Yurtdışı ziyaretlerimden birinde almayı düşünüyorum. 
 
Fiyatı; $ 16,75 (32 oz)
İçindekiler; Su, Organik Hindistan Cevizi Yağı *, Potasyum Hidroksit **, Organik Palmiye Çekirdek Özü Yağı *, Organik Zeytinyağı *, Organik Kenevir Yağı, Organik Jojoba Yağı, Doğal Badem Kokusu, sitrik asit, Tokoferol
* SERTİFİKALI ADİL TİCARET MALZEMELER
** Sabunlaştıktan sonra eser kalmaz.
İncelemeler 8089771136066137878

Yorum Gönder Default Comments

emo-but-icon

Ana Sayfa item