991348334210228
Loading...

Peeling nedir? Ne işe yarar? Neyle Yapılır?




 Vücudumuz sürekli bir dönüşüm içerisinde ölen hücreleri yenilemek için yeni hücreler üretir. Bu yenilenme özellikle deride yaş ilerledikçe yavaşlar.  Deri yüzeyi kendi kendine de zamanla soyulabilir fakat soyulmazsa yüzeyde kalan aşırı ölü deri donuk, cansız, sağlıksız, ya da kırışık bir cilt görünümüne sebebiyet verebilir. Ayrıca, ölü cilt hücreleri gözenekleri tıkar ve sivilce oluşumuna neden olur. Bu noktada yardımcımız peeling’dir (soyulma). 
Peeling’in sağladığı parlak bir cilt, masaj etkisi ile selülitlerin giderilmesi gibi bir çok özellikten hiçbirimiz tabii ki vazgeçmek istemeyiz. Fakat  yüz ve vücut peelinglerinde yer alabilecek sağlığa zararlı kimyasal içeriklerin yanı sıra gizli bir tehlike daha var. Bu ürünlerin içeriğinde yer alan plastik mikro toplar suya karışarak çevremize ve hayvanlara zarar verebilir.  Özellikle balıklar bu topçukları yemek sanarak yiyebilmekte. Hayvanlara gelebilecek zararları da ben mi düşüneceğim diyebilirsiniz ama bu da her şey de olduğu gibi “ne ekersen onu biçersin” deyimiyle size dönebilir.

Doğa ananın bu plastiklere biyobozunur harika alternatifleri var. Bunlar;

Deniz Tuzu (orta veya küçük granüllü):

Deniz tuzu vücudumuz ve özellikle cildimiz için çeşitli mineraller ve yararlı besinler içerir. Deniz tuzu peeling için soyucu yapısıyla da eşsiz bir seçim,tek dikkat edilmesi gereken eski bir deyişle yaranıza tuz basmayın:)

Kahve Telvesi (taze veya kullanılmış):

Cildin soyulması ve stimulasyonu için, antibakteriyel özellikleri de bulunan kahve harika bir seçenek.

Şeker (sofra şekeri veya kaba):

Ev yapımı peelinginiz için yumuşak bir etkiye sahip bir eksfoliyan arıyorsanız şeker hem tatlı hem de doğru seçim.

Öğütülmüş Badem :

Cilde sağlıklı yağlar sunar, nazik bir peeling sağlar.  

Yulaf Ezmesi :

Özellikle hassas ciltler için yatıştırıcı bir etkisi vardır. Öğüterek ya da tam halde uygulanabilir.

Mısır Unu veya Pirinç Tozu:

Özellikle yağlı ciltler için önerilen kolayca kullanılabilir bir seçim. Cilt yağlarını absorbe eder.

Burada bildirilen natürel eksfoliyan maddeleri dilediğiniz yoğunlukta hindistan cevizi yağı, zeytin yağı, badem yağı gibi besleyici yağlarla karıştırdığınız anda kendi sağlıklı, biyobozunur, vegan peeling kreminiz hazır olmuş demektir, işte bu kadar kolay!

Sürtünmeli peeling uygulamalarında keskin kenarları olan çerez kabukları, şeftali ya da kayısı çekirdekleri gibi içeriklerden uzak durmamız önerilmekte. Bunlar tırtıklı yüzeyleri nedeniyle cilt yüzeyinde minik  yırtıklar oluşturarak yaralara, düzensiz cilt tonu ve lekelere neden olabilir.

Derinin en üst katmanı, koruyucu bir engel tabakasıdır. Çok fazla peeling bu katmanı bozabilir ve  fazla bronzlaşma, döküntü ve güneş yanıkları yol açar, UV ışınlarına karşı cildi daha hassas hale getirir. Sık ve aşırı uygulamalar yerine gerektikçe nazik bir şekilde yuvarlak hareketlerle uygulama yapmamız gerekir.


Bilinçli Kozmetik web sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla yayınlanan tüm yazılar ve görseller bilgilendirme amaçlıdır, Doktor tavsiyesi veya tedavi yerine geçmez. Sağlık sorunlarınızın çözümü için mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Bilinçli Kozmetik paylaşılan bilgilerin uygulanmasından doğabilecek zararlardan, diğer site ziyaretçileri tarafından yazılan yorumlardan sorumlu değildir.
 
Tüm Tatli Bilgiler 569129284351315246

Yorum Gönder Default Comments

emo-but-icon

Ana Sayfa item